Menü Bezárás

Dúsabb hajat szeretnél? Íme három természetes megoldás!

Sokan figyelik álmélkodva, amit a dús hajkoronák fodrozódnak a szélben, vagy amint megcsillan az egészséges, dús fürtökön a napfény. Mindazonáltal jó tudni, hogy többnyire tehetünk is azért, hogy hasonlóan elbűvölő, fenséges haj pompázzon a fejünkön. Alább három teljesen természetes és egyszerű trükköt mutatunk be, ami sokat javíthat az elvékonyodó, élettelen hajszálak regenerálásában is.

Tojáspakolás

A tojáspakolás az egyik legismertebb és leghatékonyabb módja annak, hogy visszaadjuk a haj pompáját! Persze, mivel nyers tojásra van szükség hozzá, ezért óvatosnak kell lenni, s szem előtt kell tartani, hogy hőkezelés nélkül a tojás – például szájba jutva – fertőzést okozhat. Mindezen túl azonban nagy hasznát vehetjük, hiszen magas fehérjetartalma miatt, ha rendszeresen alkalmazzuk, segíthet erősebbé és vastagabbá tenni a hajszálakat.

A tojáspakolás elkészítéséhez két tojást verjünk fel, majd ezt óvatosan masszírozzuk a nedves hajba és fejbőrbe. Hagyjuk a fejünkön a tojáspakolást nagyjából fél órán át, majd alaposan mossuk le langyos (nem forró!) vízzel, illetve kímélő samponnal. Jó esetben néhány alkalom után már megmutatkoznak a jótékony hatások!

Kiegyensúlyozott táplálkozás

A szép haj egyik alapvető feltétele a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozás. Fontos, hogy a megfelelő eledeleket fogyasztva elegendő vitaminhoz, ásványi anyaghoz és egészséges, többszörösen telítetlen zsírsavhoz jusson hozzá a szervezet, hiszen ezek hiányában nem lesz képes egészséges, dús hajat „előállítani”.

Egyebek mellett a fehérjében és egészséges zsiradékokban gazdag lazac, a vasban, omega-3 zsírsavban és fehérjében dúskáló tojás, a többlöszösen telítetlen zsírsavakat bőséggel tartalmazó diófélék, a fehérjében és ásványi anyagokban bővelkedő hüvelyesek, no és persze sok-sok zöldség és gyümölcs fogyasztása is pozitívan hathat a haj megjelenésére és egészségére.

Aloe gél

Igaz, hogy tudományos bizonyíték egyelőre nem sok van az aloe vera pozitív hatásairól, de az általános megfigyelések szerint a fejbőr és a haj egészségét is támogatja ez a sokrétű és napjainkban igen népszerű gyógynövény.

Az egyik módja az alkalmazásának, ha az aloe olaját pakolásként a hajra és fejbőrre helyezzük, de akár olyan termékeket is lehet vásárolni, amelyek az aloe vera mellett más gyógynövényeket vagy anyagokat is tartalmaznak. Aki netán otthon gondoz aloe vera növényeket, a levelek belsejében lévő zselét összetörve próbálkozhat pakolást készíteni a hajára, s ha önmagában nem elégedett a textúrával, akkor oliva olajat is keverhet hozzá – amely egyébként többek szerint ugyancsak jót tesz a hajnak.

Heti két alkalomnál többször mindenesetre nem ajánlatos aloepakolást használni.

A borítókép forrása: pixabay.com / Kirill Averianov