Menü Bezárás

Szívmelengető állati barátságok – Ezeket a videókat tuti megkönnyezed!

Nem győzünk meglepődni azon, hogy milyen váratlan módokon fejezhetik ki az állatok a kötődésüket fajtársaik, vagy akár más állatfajok egyedei, netán emberek iránt. Olykor nagyon is megható, ahogyan az állatok egyszerű mozdulatokkal és gesztusokkal teremtenek barátságos kapcsolatot egymással, míg máskor mosolyra derít a közös játékuk látványa. Az alábbi videók mind ilyen szép pillanatokat és történeteket mesélnek el!

Az alábbi videón látható pingvint az idős úr alaposan megtisztogatta, amikor a pórul járt madár olajtól ázottan küzdött az életéért. A hasonló jótetteket a mesékben három kívánsággal viszonozzák az állatok, ez a tündéri kis pingvin viszont olyat ajándékozott megmentőjének, ami talán a három kívánságnál is értékesebb: egész életre szóló barátságot. Úgy tűnik, annyira megkedvelte a férfit, hogy nem bírja ki, hogy időnként ne lássa őt!

A lovak elég nagy mértékben támaszkodnak a látásukra a tájékozódáshoz, ezért is olyan nehéz, amikor elvesztik a szemük világát. Sajnos éppen ez történt egy Daisy nevű lóval, amely azonban ennek ellenére teljes életet élhet, hiszen legjobb barátja, egy Angel nevű ló folyamatosan navigálja őt nyerítésével és jelenlétével, és igen türelmesen viseli azt is, ha a vak ló olykor véletlenül neki gyalogol.

Az új otthonnal együtt új barátot is talált a mentett kismalac. Pipert magára hagyták a hidegben, ám szerencséjére egy család befogadta őt, új otthonában pedig egy kutyus személyében kiváló barátra is szert tett. Öröm nézni, hogyan hancúroznak önfeledten a szokatlan barátok!

Ez ám a csapatmunka! A nasira vágyó kutyus tekintetének úgy tűnik, még ez a kakadu sem tud ellenállni, és egyenesen a fazékból csempészi a finom falatokat négylábú barátja szájába. Kétségtelenül mosolyra derítő jelenetnek lehetünk tanúi!

A társaság olykor csodálatos gyógyír lehet a fájdalomra, s nincs ez másként a gerincbeteg kutyus és Pepper, a nyuszi esetében sem. A kutya és a tapsifüles már egy ideje remekül megvoltak egymással, amikor az ebet fájdalmas gerincbetegség miatt kezdték kezelni. Bizonyára sokat javított a Lola nevű spániel hangulatán az is, hogy pajtása társaságában lehetett a gyógyulás során.

Végezetül: Noha a fenti videók kétségtelenül nagyon aranyosak, két állat, különösen két különböző fajba tartozó állat összeszoktatása bonyolult, de olykor akár lehetetlen és az állatokra nézve veszélyes is lehet. Ennek fényében érdemes kizárólag felelős módon kezelni az olyan helyzeteket, amikor több állat is érkezik a házhoz, s elsősorban a fajokra jellemző viselkedésmintákra, nem pedig egy-két internetes videóra kell hagyatkozni!

A borítókép forrása: pixabay.com / JacLou DL