Menü Bezárás

A világ első Madárszínháza épül Magyarországon

Ökoturizmus

A Hortobágyi Nemzeti Park a Világörökség részét képezi, és egyúttal olyan értékes élőhely, ahol számos ritka, félénk állat is menedékre lel. Éppen őket pillanthatjuk majd meg a Madárszínházban, ráadásul tehetjük ezt egy olyan létesítményben, ahol természetes közegükben vizslathatjuk a madarakat.

A Madárszínház Máté Bence, a világhírű magyar természetfotós koncepciója alapján valósul meg, és a félénk vadon élő madarak közeli megfigyelését teszi lehetővé egy látogatóközpontban anélkül, hogy a madarakat ez megzavarná.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az MTI beszámolója szerint elmondta, hogy akár egy busznyi látogató is megcsodálhatja a madarakat a tervezett létesítményből.

Máté Bence, aki tükrös detektívüveggel épített leshelyein készült fotóiról híres, a Madárszínház koncepciójával kapcsolatban úgy fogalmazott:

“A tervek szerint a hortobágyi kisvasúttól egy tanösvény vezet majd egy 50 méter hosszú, hangszigetelt, akadálymentes alagút bejáratához, ahonnan víz fölött és víz alatt is meg lehet figyelni a Hortobágyi Nemzeti Park élővilágát”.

Az épületegyüttes megújuló energiát használ majd fel, és törekednek rá, hogy minél inkább a tájba illeszkedjen.

(A borítókép forrása: pixabay.com / StockFootageforYOU)