Menü Bezárás

Málaga legszebb látnivalói, ahová a nyaralás alatt mindenképpen érdemes elmenni

Málaga látnivalói

A spanyolországi Málaga nem véletlenül tartozik a legfelkapottabb külföldi úti célok közé, hiszen a bájos településen és annak környékén bőven nyílik alkalom a kikapcsolódásra, lazításra és felfedezésre is.

Egyre több magyar választja külföldi nyaralása helyszínéül a spanyolországi Málaga települést. Az Andalúzia déli részén fekvő város varázsa nem merül ki pusztán a kulturális jelentőségében, hiszen egész atmoszférája és a természeti környezet is nagyon vonzóak az utazók szemében. De nem is érdemes tovább szaporítani a szót, ehelyett következzen néhány konkrét tipp, hogy mit is érdemes megnézniük azoknak a szerencséseknek, akik arra járnak!

  • Museo Picasso

A Picasso Múzeum nem véletlenül kapott helyet Málaga óvárosának szívében, hiszen ez a városka volt a művész szülőhazája. Az intézményben Pablo Picasso a 19. század végétől egészen haláláig megfestett alkotásainak egy része tekinthető meg egy mintegy 230 műtárgyból álló gyűjtemény részeként, amelyet időszakos kiállítások is kísérnek esetenként. Emellett a múzeummal kapcsolatban említendő, hogy a 16. században épített Buenavista palotában kapott helyet, így építészeti szempontból is figyelmet érdemel.

  • Chíllar folyó

Nem is kérdés, hogy bejárják-e a Chíllar folyó partvidékét a túrázás szerelmesei! A páratlan természeti látványosság mentén néhány órás utat megtéve a Nerjai-barlangig is el lehet jutni, amely világszerte híres az ősi sziklarajzairól. A szóban forgó túraúttal kapcsolatban azért nem árt tudni, hogy egy része sekély vízen át vezethet, így megfelelő öltözetet mindenképpen ajánlatos vinni.

  • Malága kikötője

Az utánozhatatlan „kikötői nyüzsgés” nem kerüli el Malága kikötőjét sem, ahol kiváló éttermek, kávézók és koktélbárok, no és persze bájos kis boltok várják az arra kószálókat. Nem érdemes kihagyni, hiszen kedves emlék lesz a városközponttól nem messze található, romantikus kis környék felfedezése.

  • Castillo de Gibralfaro

A Castillo de Gibralfaro, amint arról neve is árulkodik, egy 10. századból származó erődítmény a Gibralfaro hegyen. A mór építmény történelmi romjai mellett a kilátás a hely másik vonzereje, ami miatt igen sokan keresik fel évről-évre. Mára a romokat már javarészt helyreállították, és egy hadászati múzeumot alakítottak ki a helyszínen. Nemcsak gyalogosan, de busszal is el lehet jutni ide.

  • El Teatro Romano

Az Alcazaba erődnél járva mindenképpen érdemes bekukkantani a második században épült római színházba is, amely az Andalúz régió egyedüli, máig fennmaradt római kori emléke. A jellegzetes kialakítású színházba ingyenes a belépés.

  • La Concepción botanikus kert

Málaga meseszép botanikus kertje két, többé-kevésbé elkülönült részből áll, amelyek egyike egy történeti jellegű bemutatóhely telis-tele művészi igénnyel megalkotott építményekkel (főleg üvegházakkal, hidakkal és effélékkel), vízesésekkel és szépen rendezett kertelemekkel, a másik része pedig egy hagyományosabban kialakított botanikus kert. A számos növényfaj mellett madarakkal is bőven lehet találkozni, és olyan különlegességek is akadnak, mint például a százéves fikuszok, vagy a csodálatosan virágzó, koros magnóliák és a tekintélyes méretűre nőtt idős fenyők, cédrusok és ciprusok. A botanikus kert honlapján külön menüpontot találunk, ahol az éppen aktuális tárlatokról és programokról lehet tájékozódni.

  • La Alcazaba

A végére maradt a város lényegében legforgalmasabb és legismertebb látnivalója, a 700-as évekből származó mór erőd. Az építészeti és történelmi jelentősége kétségkívül jelentős, de emellett a látványos kert és az innen nyíló festői kilátás is közkedvelt hellyé teszik.

(A borítókép forrása: pixabay.com / juliasorokina)