Menü Bezárás

Karfiol ropogós sörbundában – akár nassolni is kiváló csemege

Karfiol sörbundában recept

Van az úgy, hogy semmilyen húsra sem vágyunk igazán, hanem valami könnyedebb ételre fáj a fogunk. Ilyen esetekre ajánlom például ezt a sörbundás karfiolt is, amely nemcsak körettel, elő- vagy főételként, de akár magában, nasi gyanánt is tökéletesen megállja a helyét.

Nyári nagy melegben nem feltétlenül esnek jól a nehéz, húsos ételek, illetve, ha valaki húsmentes hétfőt tart, szintén más alternatíva után kell néznie. A sörbundás karfiol viszonylag egyszerűen elkészíthető, ízletes eledel, amely tökéletes megoldást nyújt ilyen esetekben is. Az egyedüli plusz munkát talán az jelenti, hogy a karfiolt sütés előtt elő kell főzni.

Hozzávalók a sörbundás karfiol elkészítéséhez:

  • Egy közepes fej karfiol félpuhára előfőzve
  • Másfél csésze búza finomliszt
  • Egy pohár sör
  • Kettő közepes (M méretű) tojás
  • Egy evőkanál olaj
  • Fél teáskanál szódabikarbóna és fél teáskanál sütőpor
  • Egy teáskanál só
  • Fél teáskanál őrölt pirospaprika
  • Fél teáskanál fokhagymapor
  • Bors ízlés szerint
  • A sütéshez étolaj

A sörbundás karfiol elkészítése:

  1. A karfiolfejet készítsük elő: főzzük félpuhára, majd némi hűlést követően szedjük rózsáira, és ha kell, vágjuk apróbb darabokra.
  2. A sörtészta elkészítéséhez keverjük össze csomómentesre a hozzávalókat.
  3. Melegítsük elő az olajat egy serpenyőben.
  4. Amikor felmelegedett az olaj, mártsuk a tésztába egy villa segítségével a karfioldarabokat, és süssük ki az olajban. Egyszerre mindig csak annyit mártsunk meg a tésztában, amit azonnal az olajba is tudunk helyezni.
  5. A megsült karfiolfalatokat egy konyhai papírtörlővel bélelt tálcára vagy tányérra szedjük ki, és kissé törölgessük le róluk az olajat.