Menü Bezárás

Kipróbáltam a chipsbundás csirkemellet – ez a véleményem róla

Chipsbundás rántott csirkemell recept

Nem az én ötletem volt, hogy tört sós chipssel gazdagítsuk a rántott csirkemell panírját, de engem is kíváncsivá tett az ötlet, így aztán szíves örömest megpróbálkoztam vele. A végeredmény pedig?

Meglepően ropogós lett. A chips ízéből ugyan nem sokat merített az elkészült étel, és nem is mondanám, hogy a gasztronómia csúcsát sikerült elérni vele, de a roppanós állaga azért figyelmet érdemel. Már csak azért is, mert a bundában lévő chipsdaraboknak hála a bunda még később is roppanós maradt.

Újabb megfigyelés, hogy dupla bundával sikerült csak igazán kihasználni a chips nyújtotta előnyöket, legalábbis én így éreztem. Viszont arra is hamar felfigyeltem, hogy hihetetlen mennyiségben „falta” a bunda az apróra tört chipset, ami miatt érdemes inkább nagy zacskósat venni belőle, ha például egy több tagú család számára készül vele ebéd.

Próbát tettem továbbá azt illetően is, hogy külön fordulóban, vagy a morzsába keverve érdemes-e inkább megforgatni a húst a chipstörmelékben – de meglepő módon semmilyen markáns különbséget nem tapasztaltam a két módszer között.

A recept roppantmód egyszerű, a hagyományos rántott husihoz hasonlóan készül el ez is, éppen csak a szokványos hozzávalók mellett a chipsdaraboknak is rá kell kerülnie a húsra.

Hozzávalók a chipsbundás csirkemellhez (2-3 fő számára):

  • 400 gramm csirkemell filé, tetszés szerinti csíkokra vágva
  • Egy kis/közepes zacskó sós chips
  • Liszt
  • Zsemlemorzsa
  • Tojás
  • Só, bors

A chipsbundás csirkemell elkészítése:

  1. A húst enyhén sózzuk, borsozzuk, esetleg más fűszerrel is ízesíthetjük.
  2. A chips zacskóján apró lyukat szakítunk, ahol a levegő távozik, majd a zacskón keresztül egy sodrófával (vagy kreativitásunknak megfelelően más eszközzel) apróra törjük a benne lévő chipset.
  3. Előkészítjük egy-egy tányérba a lisztet, a tojást, illetve a chipsdarabokkal kevert zsemlemorzsát.
  4. A hússzeleteket egyenként megforgatjuk először a lisztben, majd a tojásban, harmadjára pedig a chipses morzsában is. Az én javaslatom az, hogy minden hús esetében kétszer történjen meg mindez az igazán ropogós panír elérésének érdekében, de persze egy kör is elegendő, ha valaki a vékonyabb bundát szereti.
  5. A bepanírozott húsok mindkét oldalát forró olajban aranybarnára sütjük. Ezzel kész is a chipsbundás rántott csirkemell!