Menü Bezárás

Gondolnád, hogy ennyire jól néz ki egy kis kavics a lakásban?

A kavics forma-és színgazdag megjelenése mellett sokak számára az idő, a nyugalom és a megtisztulás szimbóluma is, hiszen az eleinte még érdes és töredezett kőzetdarabokat az idő és a folyók sodra szinte tökéletes kis gömbökké, tojásokká alakítja. Akárhogy is, ideje felfedezni, hogy nemcsak a kertekben, de a belső terekben is helye lehet a kavicsnak, még ha csak az otthonosabb zugokat díszítjük is vele. Aki nem hiszi, nézze csak meg az alábbi példákat, s nem fog tovább kételkedni!

Kavicsmozaikos zuhanyzó

Az utóbbi években egyszerre csak feltűntek a kavicsmozaikos zuhanyzók, és talán nem véletlen az sem, hogy egyre többször és többfelé találkozhatunk velük. Mivel a zuhanykabin a fürdőszoba többi részétől viszonylag elzárt, kisebb tér, így nagyon jól mutatnak a kis kavicsok, sőt, ha kellő kontrasztot alkotnak a fürdőszoba padlójával, akkor akár optikailag tágíthatják is a teret. Jól tud mutatni az is, ha a fal burkolatának egy része is azonos kavicsból készül, mint a zuhany alja.

Növény, váza és kavics: egy barátságos sarok receptje

A pozsgások napjainkban igen felkapott növények, s szerencsére többségük viszonylag könnyen gondozható. Előnyük az is, hogy kevés földet igényelnek, így egy átlátszó vázába, kaspóba ültetve nagyon látványos dekorációt készíthetünk a segítségükkel. Ehhez érdemes rétegekbe tölteni a kavicsokat, majd a legfelső rétegbe helyezett földbe ültetni a növényt. Persze, másféle kompozíciókkal is bátran kísérletezhetünk.


Kavicsmozaik lábtörlő vagy alátét

A kavicsmozaik lábtörlők elkészítéséhez elegendőek a hobbiboltokban fellelhető eszközök és egy régi lábtörlő alapnak, s egy kis kreatív munkálkodás után csodálatos kiegészítőt készíthetünk az otthonunkba. Hasonló elven alapulva akár kavicsmozaik kannaalátétet is készíthetünk, amely különösen is hangulatos lehet a tea felszolgálásakor.

Kavicsok és mécsesek

A kavicsok a mécsesek, gyertyák lángjával varázslatosan meghitt hangulatot árasztanak, és némi kreativitással nagyon szép és akár nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető kreációt is megalkothatunk otthonunkba.

A borítókép forrása: pixabay.com / PublicDomainPictures