Menü Bezárás

Costa Rica 5 eszméletlen látványossága – Videókkal!

Cosca Rica változatos, de szinte kivétel nélkül mesebeli tájaknak ad otthont, így aztán nem csoda, ha – kis túlzással – minden nyaraló álma. Az alábbi válogatásunkban öt egészen különböző, mégis utánozhatatlanul Costa Rica-i helyszínt mutatunk be, amelyek mindegyikének megvan a maga varázsa. Aki teheti, érdemes ellátogatnia ezeknek a kedvelt helyszíneknek valamelyikére.

1. Chirripó Nemzeti Park

A Chirripó Nemzeti Park összesen három tartományon – Limón, Cartago és San Jose – ível át, és a helyi flóra és fauna egyik nagyszerű és kulcsfontosságú menedéke. A látogatók itt igazi vadonba csöppennek: mohos ágak, burjánzó növényzet, s a víz számtalan formája fogadja őket. A nemzeti park egyébként az ország legmagasabb hegyéről, a Cerro Chirripóról kapta a nevét, s változatos tájai közt szerepelnek buja esőerdők, gleccsertavak, mocsarak és hegyi síkságok is.

2. Tamarindo

Az egész éves „nyár” és napsütés mellett a csodálatos panoráma, a varázslatos tengerpart, valamint az ideális, a többi látványossághoz közeli elhelyezkedése mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy Tamarindo Costa Rica egyik legnépszerűbb célpontja legyen. Nemcsak a családos vakációzók, de azok is megtalálják itt a számításaikat, akik a környék nemzeti parkjait szeretnék meglátogatni, hiszen ezek mindegyike viszonylag elérhető közelségben van. Természetesen a tengerpartok szerelmesei sem véletlenül rajonganak ezért a helyért: számos fejlesztés, így a kényelmes sétányok, illetve a turizmust szolgáló létesítmények is az ő kényelmüket és szórakozásukat hivatottak szolgálni.

3. Playa Jaco

A Playa Jaco alig két órányi útra található San Josetól, amellett pedig, hogy itt is bőven van mit meglesni a helyi természet és vadvilág kincseiből, az egyik leggyönyörűbb tengerparti szakasz is csalogatja a turistákat. Ha pedig már ilyen nagyszerű adottságokkal rendelkezik a hely, természetesen a programlehetőségek és szórakozóhelyek kínálata sem ad okot a csalódásra az erre látogatónak. Ez tengerparti szakasz ugyanakkor elsősorban azok számára lehet ideális, akik a „bulihangulatot”, netán egy remek szörfözési lehetőséget keresnek. Utóbbi sportra a többnyire kiváló hullámok miatt alkalmas a Playa Jaco.

4. Monteverde Felhőerdő-rezervátum

A világon csupán néhány olyan hely van, ahol az erdőkben mindig dús a növényzet és hatalmas a páratartalom – a montverdei rezervátumban azonban éppen ez a helyzet. Az üde zöld, mély trópusi erdőségekben járva szinte folyamatos az ott élő számtalanféle madár, rovar és kétéltű kórusa, miközben a növényzet-borította hegyek körben szinte egybeérnek a felhőkkel. A túrázók, a természetbarátok és az aktív kikapcsolódás rajongói számára kétségtelenül az élmények tárháza lehet egy látogatás a rezervátumban.

5. San Jose

San Jose Costa Rica fővárosa, s egyben legnagyobb városa, amely nagyvároshoz illően temérdekféle programlehetőséget kínál az éttermektől a színházakon és múzeumokon át egészen a szórakozóhelyekig, s ráadásul picivel távolabb már a lenyűgöző természet várja az ide látogatókat. Mivel pedig a város Costa Rica központi részén helyezkedik el, a túrázók számára ideális „bázis” is lehet, ha többfelé kalandoznának utazásuk során.

A borítókép forrása: pixabay.com / Alexia Schu